Лазерна епилация

 

 

 

 

Обект на трайно обезкосмяване са космите, намиращи се в активния стадий от своя растеж- Anagen. Тъй като циклите на растеж на косъма са различни за отделните части на тялото, то всяка зона изисква различни интервали от време между процедурите. Нормалният цикъл на растеж на косъма преминава през три стадия: активен растеж – Anagen, преходна фаза – Catagen и период на отпадане – Telogen.

Цикли на растеж на косъма


В определен момент над 65% от космите в областта на лицето са в Анагенна фаза, докато само 25% от космите на краката. Това означава, че резултатът не може да се очаква след провеждането само на една или две процедури.
Традиционните методи на обезкосмяване с лазер или светлинен източник - IPL се базират на фототермолиза. Светлината се абсорбира от пигментът меланин в стъблото на косъма. Косми с ниска концентрация на меланин не могат да бъдат успешно третирани с помощта на традиционните системи. Комбинирайки Радио честоти RF и Светлинна енергия, системата eMax и вградената в нея elos технология използва два различни източника на енергия, които увреждат фоликула дори и на косми с ниска концентрация на меланин, като сиви, руси и червени. Синергичното действие на Свелина и Радио честотите са предпоставка за по-ефективно и безопасно отстраняване на окосмяването. Този процес има очевидни предимства пред традиционната фототермолиза: значително редуциране на страничните ефекти (мехури, крусти, хипо/хиперпигментации, възпаление, болка), процедурата е по-комфортна за пациента в сравнение с традиционните лазери и светлинни източници, не се налага местна анестезия и е без компромис в качеството.


Реалистични очаквания


Трайното обезкосмяване е следствие от термалното увреждане на космения фоликул. Тъй като по тялото има милиони фоликули, то очакването, че всички те могат да бъдат унищожени е нереалистично. След провеждане на няколко процедури, през определен интервал голяма част от космите, намиращи си в стадий на растеж ще бъдат трайно унищожени. Тези, намиращи се в стадий на покой няма да бъдат засегнати. Важно е да се знае, че под влияние на различни фактори (хормонален дисбаланс, бременност, менопауза, някой заболявания, лечение с някой медикаменти, наднормено тегло и др.) неактивните фоликули в последствие могат да се конвертират в активни. Ето защо в някои области на тялото няма гаранции за „трайно премахване на обезкосмяването” .След няколко процедури ще се наблюдава наличие на все по-малък брой косми. Това се нарича градивна редукция. При всяка следваща процедура, космите ще бъдат все по-малко, по-фини и нежни, и ще растат все по-бавно. Обикновено са необходими 6 процедури, след което поддържане 1-2 пъти годишно за определени зони.

Copyright © 2017 Avis Beauty. All Rights Reseved. Web Design
Avis Medica