Филъри


Увеличаващата се продължителност на живота, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които да запазят или възстановят младежкия външен вид. В съвременното общество е факт, че красивата външност е един от ключовете за успех в живота.
Стареенето на кожата е процес който се изразява в променени контури на лицето, формиране на повърхностни и дълбоки бръчки, смаляване и деформация на устните. Тези промени се дължат на загубата на подкожната мастна тъкан, намаления синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина /изключително важна за хидратацията на кожата/.
Преди около 20 години около ¾ от процедурите извършвани за подмладяване са били хирургични, докато в наши дни те представляват едва ¼ от всички терапии извършвани за подмладяване. Предпочитат се минимално инвазивни, с малък риск и кратко време за възстановяване процедури. Към тази група спадат дермалните филъри, инжекциите с ботулинов токсин, мезотерапията, микродемоабразиото, химическите пилинги, фотоподмладяването и др.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДЕРМАЛНИТЕ ФИЛЪРИ?


Дермалните филъри са вещества от естествен или синтетичен произход, направени за инжектиране в кожата с цел попълване на бръчки, оформяне контура на лицето, придаване обем на устните и корекция на различни дефекти по лицето и тялото.

ВИДОВЕ ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ


Те се разделат на три вида според трайността на резултата от терапията:

ЗАЩО ДА ПРЕДПОЧЕТЕМ ВРЕМЕННИТЕ ФИЛЪРИ?

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ДЕРМАЛНИТЕ ФИЛЪРИ?


Най-често те се използват за придаване обем и оформяне контура на устните, попълване на повърхностни и дълбоки бръчки /назолабиални, марионетни, глабеларни, на челото, пачи крак идр./, оформяне на носа, скулите, брадичката, попълване на различни видове белези / например от акне /, лифтинг на клепачите и др.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРАПИЯТА?


Преди терапията се провежда консултативен преглед за да се уточни подлежащия на третиране проблем и методът за неговото отстраняване. Понякога се налага комбинирането на различни филъри или комбинирането им с друг вид терапия, например инжектиратето на ботулинов токсин или мезотерапия. След което лицето се почиства от грима, кожата се дезинфекцира най-често с 70% спирт, нанася се обезболяващ крем или се прилага инжекционна упойка, особено при третиране на устните и зоната около тях. Процедурата се извършва като продукта се инжектира в дермата чрез серия от инжекции. Терапията отнема около 20-30 мин. и клиентите могат веднага да се завърнат към изпълнение на техни ежедневни задължения. Понякога са необходими леки докорекции след около 2 седмици за постигане на оптимален резултат.


РЕЗУЛТАТИ


Резултатите са видими почти незабавно след терапията, но оптималния резултат настъпва след преминаване на отока, зачервяването, евентуалните хематоми и свързването на водата /при филърите съдържащи хиалуронова киселина/, което настъпва една до две седмици след терапията.


СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ


Видът на страничните ефекти зависят от вида на използвания продукт и уменията на лекаря. Най-честите от тях са временни като зачервяване, оток и хематоми, които изчезват спонтанно след няколко дни.
 

Copyright © 2017 Avis Beauty. All Rights Reseved. Web Design
Avis Medica